Karamellpopcorn på smörkola


Hemligheten är ju absolut att salta rikligt. Snåla inte för då blir det så tråkigt.
- 50 gram smör
- 1 dl grädde
- 1.5 dl socker
- 0,5 dl sirap
- 0.5 tsk vaniljsocker
- popcorn
- havssalt
Poppa popcorn. Jag ögonmåttar bara. Koka ihop smör, grädde, socker, sirap och vaniljsocker och låt koka på svag värme i ca 20 minuter.
Låt de svalna en stund och blanda ut med popcornen. Smeta ut allt på bakplåtspapper och rosta i ugnen på ca. 100 grader tills allting torkat. Rör om ibland.
Salta med havssalt. Som sagt! Snåla inte.
Låt de svalna en stund och blanda ut med popcornen. Smeta ut allt på bakplåtspapper och rosta i ugnen på ca. 100 grader tills allting torkat. Rör om ibland.
Salta med havssalt. Som sagt! Snåla inte.
skriven
Gott!